Over ons

Aan de rand van het Oldambtmeer, met daar tegenover het Bos Kromme Elleboog, ligt een prachtige Oldambtsterboerderij. Een unieke locatie midden in de Graanrepubliek. Dat is de locatie die wij in 2015 kozen om onze droom waar te maken: De Zelfmakerij.

Op deze prachtige locatie bieden wij sinds 2016 dagbesteding aan diverse doelgroepen. De dagbesteding vormt de basis, waarmee we de andere twee pijlers runnen: boerderijwinkel (vol Groningse streekproducten) en de distilleerderij Groninger Genever Stokerij.

Terug naar de basis

Op De Zelfmakerij gaan we terug naar de basis: zelfvoorzienend leven maar met behoud van comfort. We maken onze eigen producten, hakken ons eigen hout, verbouwen onze eigen groente en fruit en stoken zelfs onze eigen drank. We creëren zelf. Dat geeft zoveel zelfvoldoening en beloning! Graag delen we deze visie met anderen.

Waarom doen we dit?

De eerste groep Nederlanders die koos voor een zelfvoorzienend leven deed dit vooral vanuit milieu oogpunt. Wij horen bij een nieuwe groep mensen: Een groep dit hiervoor kiest omdat het bovenal heel veel plezier en voldoening geeft om zelfvoorzienend te leven. En je eigen producten te maken. Dat deze levensstijl bijdraagt aan een beter milieu is een hele mooie, secundaire beloning.

De Zelfmakerij is een plek:

  • Waar mensen graag willen zijn.
  • Waar zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt geleefd, met behoud van comfort.
  • Waar mensen ervaren dat werk lonend is.

Kom gerust een keertje kijken hoe het er bij ons aan toegaat en wat wij allemaal te bieden hebben. Dompel je onder in het plattelandsgevoel en geniet van de rust. Ontdek het Groningse verhaal.

Snuffel rond in onze boerderijwinkel, volop Groningse streekproducten en cadeautjes of proef een beetje van de eigen gestookte drank die wij verkopen in onze slijterij.

Ontdek het plezier en de zingeving die het geeft om zelf te creëren. Je eigen producten maken, te proeven. Dat is pas lonend!

Ons team

Engel Vaste begeleider - Groenteam
Henk Vaste begeleider - Klusteam
Henriëtte Mede-eigenaar en Kwaliteitscoördinator
Freek Eigenaar/ Begeleider Groenteam
[naar boven]