Vacature gesloten: begeleider

Gezocht: creatieve begeleider dagbesteding die van aanpakken weet

Aantal vacatures: 1
Aantal uren: 8-16 uur (in eerste instantie 1 a 2 dagen per week, met kans op uitbreiding)

Sollicitatieprocedure: Brief met CV per email naar Freek Kupers of Henriëtte Davelaar, info@zelfmakerij.nl

Streekboerderij De Zelfmakerij
Kromme elleboog 22, 9682 XH Oostwold | www.zelfmakerij.nl | info@zelfmakerij.nl

Vacature begeleider Streekboerderij De Zelfmakerij – 16 uur

Ieder mens heeft recht op ontplooiing en een volwaardige plaats in de samenleving. Op De Zelfmakerij vinden wij dat het hebben van werk daarbij een belangrijke rol speelt. Werk wat zingeving geeft. Waardoor je waarde ervaart. Waarin de keuze voor het positieve in ieder geval meer oplevert dan het negatieve.

Streekboerderij De Zelfmakerij 

Aan de rand van het Oldambtmeer, met daar tegenover het Bos Kromme Elleboog, ligt een prachtige Oldambtsterboerderij. Een unieke locatie midden in de Graanrepubliek. Dat is de locatie die wij in 2015 kozen om onze droom waar te maken: De Zelfmakerij.

Op deze prachtige locatie bieden wij sinds 2016 dagbesteding aan diverse doelgroepen. De dagbesteding vormt de basis, waarmee we de andere drie pijlers runnen: boerderijwinkel (vol Groningse streekproducten) en de theeschenkerij. En sinds kort organiseren we ook bedrijfsuitjes.

Op De Zelfmakerij gaan we terug naar de basis: zelfvoorzienend leven, maar met behoud van conform. We maken onze eigen producten, hakken ons eigen hout, verbouwen onze eigen groente en fruit. En wekken onze eigen energie op. We creëren zelf. Dat geeft zoveel zelfvoldoening en beloning! Graag delen we deze visie met anderen.

De Zelfmakerij is een plek:

  • Waar mensen graag willen zijn.
  • Waar zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt geleefd, met behoud van comfort.
  • Waar mensen ervaren dat werk lonend is.

De Zelfmakerij richt zich op een doelgroep die tussen ‘wal en schip’ dreigt te vallen. Onder deze doelgroep verstaan wij de mensen die een licht verstandelijke beperking hebben (of functioneren op dat niveau) en daarnaast een persoonlijkheidsproblematiek en/of gedragsproblematiek hebben.

Het werk
Op De Zelfmakerij wordt met de SCRUM gewerkt. Elke begeleider heeft een eigen aandachtsgebied, zoals klusteam, groenteam of horecateam. We zijn op zoek naar een begeleider die de clientwerknemers van het horecateam wil begeleiden. Hieronder vallen de theeschenkerij, terras, boerderijwinkel, kantine, toiletvoorziening en keuken. Samen voer je de werkzaamheden uit. Je werkt actief mee in het horecateam. Wij geloven dat je op deze manier het beste inzicht krijgt in de problematiek van de cliëntwerknemer en zo direct de gesprekken kunt voeren. Dat betekent samen o.a. samen bedienen, koken, winkel etaleren, cadeaupakketten maken, schoonmaken en koken.

Wie zoeken wij?
Omdat je actief meewerkt met het horecateam zijn wij op zoek naar iemand met een “Handen uit de mouwen”-mentaliteit. Creatief, oog voor hospetalilty, humor, schoon, aandacht voor ambacht, teamplayer, communicatief vaardig en een teamplayer. Belangrijk is dat je in het bezit bent van een diploma SPW of MW en in het bezit bent van een autorijbewijs omdat de cliënten worden gehaald en gebracht.

Wat bieden wij jou?
Een plezierige werkomgeving op een unieke locatie, met een open cultuur.  Wij bieden je een baan met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

  • Contract op ZZP basis, hoogte conform CAO Gehandicaptenzorg 35
  • In eerste instantie voor 2 doordeweekse dagen per week met kans op uitbreiding.
  • 25 vakantiedagen, waarvan in ieder geval 2 weken vrij in de bouwvak en vrij vanaf kerst t/m oud & nieuw.

Interesse?
Brief met c.v. kan per email gestuurd worden naar Freek Kupers en/of Henriëtte Davelaar, info@zelfmakerij.nl. Solliciteren kan tot 10 maart 2019.

[naar boven]