Over ons

Aan de rand van het Oldambtmeer, met daar tegenover het Bos Kromme Elleboog, ligt een prachtige Oldambtsterboerderij. Een unieke locatie midden in de Graanrepubliek. Dat is de locatie die wij in 2015 kozen om onze droom waar te maken: De Zelfmakerij.

Op deze prachtige locatie bieden wij sinds 2016 dagbesteding aan diverse doelgroepen. Met de cliëntwerknemers proberen we zelfvoorzienend te leven met behoud van comfort. Per 2023 bieden we ook beschermd wonen aan. Op het erf staat een kleine 1 gezinswoning (de oude knechtenwoning) waar een gezin wat tijdelijk wat extra begeleiding nodig heeft, wordt opgevangen.

Terug naar de basis

Op De Zelfmakerij gaan we terug naar de basis: zelfvoorzienend leven maar met behoud van comfort. We maken onze eigen producten, hakken ons eigen hout, verbouwen onze eigen groente en fruit en stoken zelfs onze eigen drank van onze eigen bessen. We creëren zelf. Dat geeft zoveel zelfvoldoening en beloning! Graag delen we deze visie met anderen.

Onze drive

Elke dag weer zetten we ons in om van De Zelfmakerij een plek te maken:

• Waar je in veilig in stabiliteit, geborgenheid en gelijkwaardigheid kan zijn.

Kom gerust een keertje kijken hoe het er bij ons aan toegaat en wat wij allemaal te bieden hebben. Dompel je onder in het plattelandsgevoel en geniet van de rust. Ontdek het Groningse verhaal.

Bekijk ons prachtige erf met een grote moestuin, kruidentuin, diverse fruit en notenbomen, de natuurlijke vijver of de 4 varkens in de moederpoel. Binnen is ook genoeg te zien, zoals het prachtige dorpsplein op de deel van de Oldambtsterboerderij, de huisjes hebben we zelf ontworpen en gebouwd. Bekijk bijvoorbeeld het huis van Stien en Hendrik of de stokerij van Wigbolt.

Ontdek het plezier en de zingeving die het geeft om zelf te creëren. Je eigen producten maken, te proeven. Dat is pas lonend!

Ons team

Henk Vaste begeleider - Team 'Groen en Doen'
Henriëtte Mede-eigenaar en Kwaliteitscoördinator
Freek Eigenaar/ Begeleider Team 'Kook en Stook'
[naar boven]