Bedrijfsuitjes

Bezoek onze distilleerderij:

Op onze dagbesteding willen we zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven. Dat betekent dat we een grote moestuin en fruittuin hebben, met appelbomen, bessenstruiken en notenbomen. Met de cliëntwerknemers maken we van ons eigen fruit lekkere jam, maar ook onze eigen likeuren. Met zorg gestookt noemen we dat. De distilleerderij is open voor rondleidingen en proeverijen na 15:30 uur en op afspraak. 

De beste plek voor een distilleerderij is midden in de Graanrepubliek (Oldambt Groningen), de graanschuur van Nederland en ook het grimmigste stukje van ons land. Een pracht gebied vol tegenstellingen, waar het een beetje schuurt. Waar het in de zomer geel ziet van de graan- en koolzaadvelden. En waar rond oogsttijd de geur van graan in de lucht hangt.

Groninger Genever Stokerij – midden in de Graanrepubliek (Oldambt)

De distilleerderij is gevestigd op de deel van de Oldambtster boerderij verrijst een waar dorpsplein met authentieke huisjes, waaronder een distilleerderij /  jeneverstokerij.  In de distilleerderij wordt op ambachtelijke wijze jenever gestookt volgens eeuwenoude kennis, in een eigen ontworpen Alambikketel. Voor een sterke en karaktervolle jenever met meerdere smaaklagen: voor een moment van reflectie.

Lees meer >

PROEVERIJ EN RONDLEIDING (UITGEBREID) - 2 UUR

Neem een kijkje in de stokerij en bekijk de trots van de stokerij: de “dikke dame”.
In de distilleerderij krijg je uitgebreide uitleg over nemen het stookproces, de verschillende smaken jenevers, maar ook over de geschiedenis van de Graanrepubliek. Proef vier verschillende jenevers en leer de smaaklagen herkennen.

Inclusief hapjes, thee, water en koffie.
Nederlands gesproken.
Duur: 2 uur
Prijs: €29,- p.p

[naar boven]